FastData algemeen


FASTDATA 6.4 KOMT ERAAN (29 oktober 2018)

Sneller, Mobieler, Eenvoudiger en Parallel werken

Wij verwachten Fastdata versie 6.4 in Oktober dit jaar uit te kunnen leveren aan onze licentiehouders. Deze versie komt met een vernieuwde gebruikers- interface die belangrijke beperkingen opheft, een modern uitstraling heeft door het gebruik van nieuwe kleuren, Apple pictogrammen en prachtige lettertypen. Daarbovenop hebben we een ruime hoeveelheid nieuwe functionaliteiten gebouwd, bestaande uitgebreid of verbeterd. (later veel meer op LinkedIn hierover)

 

Nieuw (Parallel werken in Fastdata 6.4)

Geopende schermen hoeft u niet meer te sluiten, laat ze gewoon openstaan en de beperking van slechts 2 dezelfde open schermen is opgeheven. Deze vernieuwingen zorgen voor een enorme winst in snelheid en gebruikersgemak. Zeker voor onze jongere gebruikers, die in staat zijn meerdere taken tegelijk te doen, is dit een verademing. Open meerdere relatie cockpits, lijsten, rapporten, winter en zomerhaven en loodsen naast meerdere kassa's en wissel daar supersnel doorheen. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van voorgaande versies waar schermen steeds afgesloten en weer opgestart moesten worden met alle vertraging van dien.

 

Fastdata tekstverwerker en E-mail (Spellingkwontrolle)

De tekstverwerken van Fastdata kan is “Microsoft word” compatible maar we missen al jarenlang spellingscontrole. Het heeft echt veel zweet en geld gekost om deze functionaliteit in Fastdata 6.4 beschikbaar te krijgen maar “Het is gelukt!” In Fastdata 6.4. komt een uitgebreide spelling en correctiemethoden gebaseerd op de meest uitgebreide woordenboeken in een keur van talen.

 

Software ontwikkeling "JachtMakelaardij"

Begin 2018 zijn we begonnen met de ontwikkeling van scheepsmakelaardij software als afdeling in Fastdata. Samen met Jansma in Sneek (Bavaria dealer) hebben we het afgelopen jaar heel veel tijd gestopt in deze ontwikkeling met een uitstekend resultaat. Officieel is de Jachtmakelaar oplossing in oktober dit jaar beschikbaar. Geïnteresseerd wat deze oplossing voor u kan betekenen? Vraag de brochure aan!

 

Software ontwikkeling (MMA. Mobiele Monteurs App)

Heeft u monteurs die onderweg hun werk moeten doen? Verwacht u dat ze werkuren, onkosten en materialen vlekkeloos vermelden? Administratie blijkt de minst favoriete bezigheid van een monteur. Om de monteur een beetje lucht te geven hebben wij de MMA ontwikkeld. Middels deze app, die op een tablet werkt, is de monteur in staat om werktijd, kilometers, werkstatus en verbruiksartikelen bij te houden en kan hij de volledige werkorder(s) inzien en foto's van het uitgevoerde werk maken (bewijs en kwaliteitscontrole). Nadat de opdracht is uitgevoerd, kan de monteur de klant voor oplevering elektronisch laten ondertekenen. Alle door de monteur ingevulde informatie wordt middels de "Fastdata Api" direct op kantoor in Fastdata zichtbaar. Het uitgangspunt is om de administratieve werkdruk van de ambulante monteur te verlagen op een handige maar ook leuke manier.

 

Nog meer ontwikkeling, "project Fastdata 2019"

"Hebben we net een nieuwe versie van Fastdata moeten we al weer verder kijken." De ontwikkelingen gaan in onze wereld supersnel. We hebben besloten per Januari 2019 Fastdata om te schrijven naar een cloudoplossing (SAAS). We hebben onlangs een universitair geschoolde programmeur, op tijdelijke basis, aangenomen om ons te adviseren hoe dit aan te vliegen.

 

 

LinkedIn.

In plaats van het versturen van nieuwsbrieven, per mail, naar onze klanten zullen we op LinkedIn alle nieuwe ontwikkelingen, whitepapers en technische wetenswaardigheden publiceren. Als je op de hoogte gehouden wil worden, dan weet je ons nu te vinden op LinkedIn.

TIP VAN DE SLUIER 1 (29 oktober 2018)

[image] 

Fastdata 6.4 is geschreven in de upgrade van onze programmeertaal. Een upgrade waarin zeer uitgebreide technische verbeteringen en uitbreidingen zijn opgenomen. Als gebruiker merk je dat onmiddellijk in de eerste paar seconden nadat je FastData hebt gestart. Nieuw ontworpen schermen zoals de nieuwe en bloedsnelle relatiecockpit, geven een zeer uitgebreid en fris inzicht in uw relaties in FastData’s CRM systeem.

Ziet u ook de eerste balk, in de schermafbeelding, met de blauwe tabs? Dit zijn de zogenaamde workflow tabs (parallel werken) die in deze versie als eerste worden geïntroduceerd. Deze threading techniek geeft ons de mogelijkheid, niet alleen om bloedsnel tussen schermen te wisselen, maar zelfs tussen hele “Work flows” oftwel het nieuwe “Parallel werken”. In een later publicatie ga ik in op wat daar nou bijzonder aan is en waarom dat zoveel bijdraagt aan werk efficiëntie.

In het schermvoorbeeld hebben we als eerste de zoeklijst “relaties” geopend en achtereenvolgens twee relaties geopend. Zowel de zoeklijst als beide relaties hebben nu een eigen tab waar u bliksemsnel tussen kunt wisselen (sub second). Afsluiten in FastData 6.4 is geen noodzaak meer.

We zijn nu in de afrondende fase van 6.4. aangekomen, de planning voor beschikbaarheid en uitlevering is niet veranderd (oktober 2018).